Kosár

Esetismertetések

Az egyes betegségekhez tartozó esetekhez, kattinston a betegség megnevezésére!

 • Emlődaganat
  • 4 éves keverék kutya
   A 4 éves keverék kutya bal emlőjében több, lencsényi méretű rosszindulatú daganat fejlődött. A 3 hónapos Vetera-DDW-25 kezelés során a daganatok mérete csökkent, majd teljesen eltűntek. A nagyobb méretű daganatok helyén kemény tapintatú, meszes gócok maradtak vissza. A kutya 8 hónap múltán is tünetmentes maradt.
  • 7 éves spániel
   A 7 éves spánielt méhgyulladás miatt ivartalanították, egy évvel később a jobb oldali emlőlécen három emlőben is rosszindulatú daganat alakult ki. Két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a csökkent méretű tumorokat műtéti úton el lehetett távolítani, a kutya másfél év múltán is tumormentes maradt.
  • 11 éves tacskó
   A 11 éves tacskónál diónyi emlőtumort diagnosztizáltak. A kutya 2 évig kúraszerűen kapta a Vetera-DDW-25-öt, a kezelés hatására a tumor nem nőtt tovább. Két év után a daganatot műtétileg eltávolították. A tumor ezt követően nem újult ki, az állat 15 éves korában szívelégtelenségben pusztult el.
  • 11 éves bobtail kutya
   A 11 éves bobtail kutya emlőjének tejmirigyében pingponglabda nagyságú, gyorsan növekvő, nem körülhatárolható képletet diagnosztizáltak. A szövettani vizsgálat laphámrákot igazolt. A kutya 1 hónapig kapta a Vetera-DDW-25 kezelést, melynek köszönhetően a daganat növekedése megállt, környezetétől elvált, műtéttel tökéletesen el lehetett távolítani. A betegség 2 év múltán sem újult ki.
  • 12 éves keverék kutya
   A 12 éves keverék szuka kutya mindkét tejlécén apró tumorok kezdtek növekedni, melyeket ‒ az állat súlyos szívbetegsége miatt ‒ nem lehetett operálni. Két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a tumorok zsugorodtak, 1 év múltán sem kezdtek növekedni.
  • 13 éves keverék kutya
   A 13 éves keverék kutya mindkét tejlécében tucatnyi apró, rosszindulatú daganat fejlődött, kora miatt az állatot nem lehetett megműteni. A két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés hatására a tumorok egy része felszívódott, a cseresznyényi tumorok zsugorodtak, elhaltak, vagy helyükön kemény göb maradt. A kutya tünetmentesen élt tovább, tüdő és egyéb szervi áttét nem alakult ki.
  • 7 éves macska
   A 7 éves nőstény cicának fél évvel az emlőtumor-eltávolító műtétje után újult ki a daganata. 1 hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a zsugorodott méretű daganatot műtéti úton ép határokkal el lehetett távolítani. A cica 1 éven túl is tünetmentes maradt.
  • 11 éves macska
   A 11 éves nem ivartalanított cica emlőállományában több rosszindulatú daganat fejlődött, és a tüdőáttét sem volt kizárható. Két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a korábban operálhatatlan tumorok műtétileg eltávolíthatóvá váltak. A cica 2 éven túl is tünetmentes maradt, félévente ismételt Vetera-DDW-25 kúra mellett.
  • 14 éves macska
   A 14 éves nőstény cica mindkét emlőlécében több helyen tumorok fejlődtek, a nagy gombostűfejnyitől a cseresznye méretűig. Két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a tumorok egy része felszívódott, a nagyobbak meszes gócokká zsugorodtak.
 • Végbéldaganat
  • 9 éves keverék kutya
   A 9 éves keverék kan kutyánál a végbélen növekvő, kiújuló tumort két alkalommal is eltávolították. A második műtét után az állatot 4 hónapig kezelték a Vetera-DDW-25 csökkentett deutériumtartalmú készítménnyel, ezt követően már nem újult ki a betegség.
  • 12 éves vizsla
   A 12 éves vizsla végbelénél egy izmot is érintő daganat növekedett, mely ‒ elhelyezkedése miatt ‒ nem volt műthető. A kutya 2 hónapig kapta a Vetera-DDW-25 készítményt, a kezelés végére a daganat helyén csak egy zsugorodott méretű, elhalt képlet maradt.
  • 13 éves spániel
   A 13 éves spániel kan kutyánál székletürítési problémák jelentkeztek, a vizsgálatok a végbél izomzatába terjedő rosszindulatú elváltozást igazoltak. Kéthónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a kutya székletürítése normalizálódott. A fizikális vizsgálat a tumor helyén kemény szövetszaporulatot mutatott, melynek mérete jelentősen zsugorodott.
  • 15 éves west highland white terrier
   A 15 éves westie végbélizomzatára dió nagyságú rosszindulatú daganat tapadt, melyet elhelyezkedése és a kutya életkora miatt nem lehetett műtétileg eltávolítani. A tumor gyorsan növekedett. A beteg westie 4 hónapig kapta a Vetera-DDW-25 kezelést, melynek eredményeképpen a daganatszövet elhalt. A kutyus 8 hónap elteltével is tünetmentes maradt.
  • 7 éves macska
   A 7 éves cica csúszkált a hátsóján, gazdája férgességre gyanakodott. Három hónappal a tünetek megjelenése után fordultak állatorvoshoz, aki végbéltájékot átszövő daganatot diagnosztizált, mely nem volt műthető. Másfél hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a tumor mérete negyedére zsugorodott, megszűnt az állandó irritáció.
 • Tüdődaganat
  • Maine Coon kandúr
   A Maine Coon fajtájú kandúr étvágytalanná vált, fogyni kezdett, az ultrahangos vizsgálat tüdődaganatot igazolt nála. A cicának a diagnózis után 2-3 hetes túlélést prognosztizáltak, – kezelőorvosa az állat elaltatását javasolta. Ekkor kezdték el alkalmazni a Vetera-DDW-25 csökkentett deutériumtartalmú állatgyógyászati készítményt. A kezelésnek köszönhetően a cica tüdejéből eltűnt az összes daganat. Betegsége a kezelés befejezése után néhány hónappal kiújult, majd az ismételt Vetera-DDW-25 kúra után az állat újból tünetmentessé vált. A cicának azóta folyamatosan adagolják a csökkentett detériumtartalmú készítményt; tünetmentes, évek óta jól van.
 • Petefészek-daganat
  • 8 éves keverék kutya
   A 8 éves keverék kutya tüzelése nem maradt abba, 2 hónap alatt sokat fogyott, elesetté vált. Az ultrahangos vizsgálat petefészek daganatot mutatott. A műtét során nem tudták teljesen eltávolítani a környezetét is beszövő daganatot. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után az UH-vizsgálat már nem mutatott kiterjedést. A kutyus elevenné vált, súlya gyarapodott, meggyógyult.
  • 2 éves tengerimalac
   A 2 éves nőstény tengerimalac nem evett, két hét leforgása alatt lesoványodott, szőre kihullott. Az ultrahangos vizsgálat kétoldali petefészekrákot állapított meg. Három héttel a Vetera-DDW-25 kezelés megkezdése után a petefészkek megnagyobbodása már nem volt kitapintható, visszatért az állat étvágya, súlya gyarapodott.
 • Hasnyálmirigy-daganat
  • 11 éves nőstény puli
   A 11 éves nőstény pulinál hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. Az állat fogyott, étvágytalanná vált, gyakran hányt. A Vetera-DDW-25 kezelés már 3 hónap alatt eredményt hozott. A hasnyálmirigy enzimtermelése helyreállt, a máj működése normalizálódott. A kutyus ismét élénk lett, visszanyerte megszokott súlyát.
  • 13 éves leukózisos macska
   A 13 éves, leukózis vírussal fertőzött macska hasnyálmirigyében tumoros elváltozás fejlődött. A cica rohamosan fogyott, az ételt rendszeresen kihányta. Két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után emésztése helyreállt, a kontroll vizsgálat a daganat zsugorodását mutatta, az állat visszanyerte kondícióját.
 • Hasüregi daganat
  • 9 éves boxer
   A 9 éves kan boxer a hasüreget kb. 80%-ban kitöltő tumortömeggel, életveszélyes állapotban érkezett az állatorvosi rendelőbe. A Vetera-DDW-25-tel történő kezelés megkezdése után 3 héttel a kutya vizeletürítése normalizálódott, a vérzés megszűnt. Az állat 3 hónapos kezelése után az ismételt UH vizsgálat a tumortömeg jelentős csökkenését mutatta. Az állat visszanyerte egészséges kondícióját.
  • 10 éves spániel
   A 10 éves spániel kan kutya hasüregében azonosítatlan eredetű, puha tapintatú tumor növekedett, az állat mozgáskor erős fájdalmat jelzett. Másfél hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a tumorok zsugorodtak, a fájdalomérzet megszűnt. A kutya 1 éven túl is tünetmentes maradt.
  • 12 éves nőstény macska
   A 12 éves ivartalanított nőstény cica naponta többször hányt, hasa is megnőtt. Orvosa hasüregi daganatot diagnosztizált nála. A macska ingerlékeny volt, rosszul viselte a vizsgálatokat, ezért gazdája a Vetera-DDW-25 csökkentett deutériumtartalmú állatgyógyászati készítmény alkalmazása mellett döntött. A daganat kb. 1 hónapos kezelés után visszahúzódott, a hányás megszűnt, a cica étvágya és jókedve visszatért.
 • Májdaganat
  • 10 éves pointer kutya
   A 10 éves pointer étvágytalanná vált, fogyott, nem szívesen sétált és sokat aludt. A vizsgálatok kimutatták, hogy a májában daganat növekszik, amely nem volt műthető. Három hét Vetera-DDW-25 kezelés után a kutya általános állapota javulni kezdett, mozgékonyabbá vált, étvágya is visszatért. Négy hónap elteltével az ultrahangos vizsgálat tumormentes állapotot igazolt.
  • 9 éves nőstény macska
   A 9 éves nőstény cicát májdaganattal diagnosztizálták. Az állat nagyon keveset evett, lesoványodott, folyamatos hasmenése volt. A Vetera-DDW-25 alkalmazásának első két hete után a hasmenés fokozatosan megszűnt, a cica étvágya javult. 3 hónap után visszanyerte régi kondícióját. A tumor zsugorodott, a cica 1 év múltán is tünetmentes maradt.
  • 10 éves nőstény macska
   A 10 éves nőstény cicánál előrehaladott stádiumú májdaganatot állapítottak meg. Az állat kórosan sovány volt, mesterségesen táplálták. A Vetera-DDW-25 kezelés hatására élénkebbé vált, önállóan táplálkozott. Még 6 hónapig, jó életminőségben élt.
  • 11 éves macska
   A 11 éves cica már besárgult állapotban került a rendelőbe, májdaganat miatt. Egy hónapos Vetera-DDW-25 kezelés hatására étvágya visszatért, sárgasága fokozatosan megszűnt.
  • 2 éves tengerimalac
   A 2 éves tengerimalac fogyott, szőre hullani kezdett. Az ultrahang-vizsgálat májdaganatot igazolt. Már 2 hetes Vetera-DDW-25 kezelés után javulás mutatkozott állapotában; a tumor tömör tapintatúvá vált, az állat étvágya jobb, szőre dúsabb lett, visszanyerte kondícióját.
 • Vesedaganat
  • 9 éves macska
   A 9 éves cica kedvetlenné, étvágytalanná vált, az ultrahangos vizsgálat bal veséje körül szövetszaporulatot mutatott. A négy hónapig tartó Vetera-DDW-25 kezelés után az állat közérzete és kondíciója jelentősen javult, vérparaméterei normalizálódtak.
  • 12 éves vizsla, vesetájéki daganat
   A 12 éves nőstény vizsla folyamatosan veszített súlyából. A vizsgálatok a vesetájékon mutattak ki daganatos elváltozást, a vérvizsgálat is a veseműködés romlását jelezte. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után az UH-vizsgálat már nem mutatta ki daganat jelenlétét, a vesefunkció javult, stabilizálódott.
 • Húgycső- és húgyhólyagdaganat
  • 11 éves keverék kutya
   A 11 éves keverék kan kutyánál húgyhólyag-tumort diagnosztizáltak. A műtéti eltávolítást a daganat kiterjedése nem tette lehetővé, az állat elaltatását javasolták. A Vetera-DDW-25 kezelés megkezdése után 3 héttel a vizeletürítés normalizálódott, a vizelet feltisztult. Az állat ezt követően még 2 évig élt, szívelégtelenség miatt altatták el. A boncolás során a húgyhólyag-tumornak semmi nyomát nem találták.
  • 12 éves keverék kutya
   A 12 éves keverék kan kutya gyakran és keveset vizelt, a vizsgálatok vért mutattak ki a vizeletben. Az ultrahang-vizsgálat a húgycsövet körülölelő daganatot igazolt, amely nem volt műthető. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a tumor mérete jelentősen kisebb lett, helyreállt a kutya vizeletürítése.
 • Bőrdaganatok
  • 3 éves keverék kutya
   A 3 éves keverék kan kutya lábán bőrből kiinduló, rosszindulatú daganat fejlődött. Az első műtét után a daganat kiújult, ismét növekedni kezdett, ekkor ‒ a második műtét előtt ‒ indult a Vetera-DDW-25 kezelés. Egy hónapos kezelés után a daganatot jól körülhatárolhatóan el lehetett távolítani, az állat fél év múltán is tünetmentes maradt.
  • 5 éves német juhászkutya
   Az 5 éves német juhászkutya bal hátsó lábának combtájékán 3 cm-es bőrduzzanat keletkezett, a szövettani vizsgálat rosszindulatú mastocytoma daganatot igazolt. A két hónapos Vetera-DDW-25 kezelés során a tumor zsugorodott, operálhatóvá vált. Az állat egy évvel a műtét után is tumormentes maradt.
  • 7 éves keverék kutya
   A 7 éves nőstény keverék kutya felső szemhéján rosszindulatú daganat nőtt irritálva a kötőhártyát, ami emiatt folyamatosan gyulladásban volt. Az állat súlyos szívelégtelensége miatt nem volt műthető. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés hatására a daganat növekedése megállt, majd mérete harmadára zsugorodott, így műtétre már nem volt szükség.
  • 9 éves boxer
   A 9 éves boxer testén 2-3 cm-es foltokban kihullott a szőr, ezeken a területeken a bőr is megvastagodott. A szövettani vizsgálat jóindulatú bőrdaganatot igazolt. Négy hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után nem jelentkezett újabb bőrelváltozás, a meglévők fél év múltán visszafejlődtek.
  • 9 éves kan kutya
   A 9 éves kan kutya bal alsó szemhéján gombostűfejnyi méretű képlet nőtt, melynek szövettani vizsgálata rosszindulatú daganatot igazolt. Két hónap Vetera-DDW-25 kezelés után a beteg szövetrész elhalt, műtétileg, altatás nélkül is eltávolíthatóvá vált. Az operációt követően a szemhéj regenerálódott.
  • 9 éves vizsla
   A 9 éves vizsla fültövénél szemölcsszerű képlet nőtt, amit a kutya állandóan kivakart. A szövettani vizsgálat kiújulásra hajlamos rosszindulatú elváltozást igazolt. A műtétet megelőzően a kutya 1 hónapig kapott Vetera-DDW-25 kezelést. Hatására a daganat mérete csökkent, így műtétileg könnyebben el lehetett távolítani. Az állat 2 éven túl is tünetmentes maradt, a daganat nem újult ki.
  • 9 éves keverék kutya
   A 9 éves keverék kutya ajkán bőrkinövések jelentek meg. Némelyik be is vérzett, zavarta az állatot az evésben, a legnagyobb, borsónyi nagyságú daganat körül erősen gyulladt volt a nyálkahártya. A diagnózis laphámrák volt. A Vetera-DDW-25 és a kiegészítő antibiotikumos kezelés hatására a daganatok nagysága 1 hónap után felére csökkent, a kezelés 2. hónapjának végére teljesen felszívódtak, a gyulladás megszűnt. Az állat 3 évvel a diagnózis után is tünetmentes volt.
  • 9 éves boxer
   A 9 éves boxer kan kutya bal első lábának könyöktájékán két hónap alatt 2 cm-es rosszindulatú bőrelváltozás fejlődött ki. Elhelyezkedése és a kutyus szívproblémája miatt nem jött szóba műtéti megoldás, ezért döntöttek a Vetera-DDW-25 kezelés mellett. A beteg terület 4 hónap után regenerálódott, az állat tumormentessé vált.
  • 15 éves tacskó
   A 15 éves szívbeteg tacskó szemhéjában jóindulatú képlet nőtt, amely zavarta a látásban. A Vetera-DDW-25 kezelés hatására a képlet zsugorodott. Háromhavonta ismételt kúrákkal elérték, hogy a kutya látását a csökkent méretű elváltozás már ne zavarja.
  • 3 éves macska
   A 3 éves cica alsó szemhéján befelé növekvő sötét színű képlet jelent meg, ami folyamatos gyulladást okozott. A műtét aggályos volt, mivel nagy területet kellett volna eltávolítani a szövettanilag melanomaként azonosított daganat miatt. A 2 hónapos Vetera-DDW-25 kezelésnek köszönhetően a tumor kiemelkedett környezetéből, és egyszerű kimetszéssel el lehetett távolítani.
  • 9 éves kandúr
   A 9 éves kandúr alsó szemhéján lencsényi méretű melanoma nőtt. A cica szeme állandóan könnyezett, kötőhártyája rendszeresen begyulladt. A Vetera-DDW-25 kezelés hatására a tumor elvált környezetétől, mérete zsugorodott. A sikeres előkezelés után a daganat műtéttel könnyen eltávolíthatóvá vált.
  • Perzsa macska
   A perzsa macska ajkán gazdái duzzanatot vettek észre, melyet az állatorvos laphámsejtes daganatként diagnosztizált. Az első műtétet követően a betegség kiújult, így szükségessé vált egy második beavatkozás is. Az ismételt műtét után már nem lehetett további metszést ejteni a kezelt felületen, ekkor kezdték el adagolni a cicának a Vetera-DDW-25 készítményt. A cica több hónapig fogyasztotta a csökkentett deutériumtartalmú állatgyógyászati készítményt, a kezelés után is tünetmentes maradt.
  • 2 éves hullámos papagáj
   A 2 éves hullámos papagáj fél lábon ácsorgott kalitkájában, kímélve bal lábát, melynek mozgatására fájdalmat jelzett. Combjában lencse nagyságú rosszindulatú izomdaganatot diagnosztizáltak. Két héttel a Vetera-DDW-25 kezelés megkezdése után a tumor elhalt, a combizomzat működőképes maradt. Kisfokú sántaság visszamaradt ugyan, de az állat visszanyerte mozgásképességét.
 • Heredaganat
  • 9 éves vizsla
   A 9 éves vizsla heréjében tumor növekedett, a tüdőben is kimutattak néhány kisebb méretű áttétet. A kutya – veseproblémája miatt – nem volt műthető. A Vetera-DDW-25 kezelés hatására a daganat növekedése megállt, a tüdőben lévő gócok elmosódottá váltak.
  • 11 éves vizsla
   A 11 éves kan vizslát ivartalanítani kellett a herében lévő rosszindulatú daganat miatt. A röntgenvizsgálat a jobb tüdőfélben is daganatot, áttétet mutatott ki. A Vetera-DDW-25 kezelés végén a megismételt vizsgálat már nem mutatott ki elváltozást. Az állat másfél év múltán is tünetmentes volt.
 • Prosztatadaganat
  • 6 éves német juhászkutya
   A 6 éves német juhászkutyánál az ultrahangos vizsgálat prosztatadaganatot mutatott ki. Az állat nem evett, lesoványodott, vizelete egyre nehezebben ürült. Négy hónapos kezelés után a tumor mérete felére csökkent, a vizeletürítés rendeződött.
 • Izomdaganat
  • 6 éves vizsla
   A 6 éves kan vizsla bal hátsó lábának combizomzatában diónyi csomót tapintottak. A szövettani vizsgálat rosszindulatú rabdomioszarkómát igazolt. A Vetera-DDW-25 kezelés hatására a tumor zsugorodott, műtéttel biztonságosan el lehetett távolítani. A betegség – a várakozással ellentétben – másfél év elteltével sem újult ki.
  • 7 éves keverék kutya
   A 7 éves, nem ivartalanított nőstény keverék kutya bal hátsó emlője diónyira duzzadt. Környezete gyulladt volt, tapintásra fájdalmas. A szövettani vizsgálat mioszarkómát – izomdaganatot – mutatott ki. A műtéti eltávolítás után fél évvel a daganat kiújult. Az ismételt műtét előtt a kutya 1 hónapig kapta a Vetera-DDW-25 kezelést. A műtét során az előkezelés eredményeképpen zsugorodott méretű tumort eltávolították, a betegség 1 év múltán sem újult ki.
  • 8 éves golden retriever
   A 8 éves nőstény golden retriever hasizmában egy 4 cm-es rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Az állatot kétszer műtötték, de a tumor harmadszorra is kiújult. Ezt követően kezdték alkalmazni a Vetera-DDW-25 kezelést. Másfél hónap után, az ismételt műtétkor már biztos határokkal lehetett eltávolítani a daganatot, a betegség ezt követően nem újult ki.
  • 10 éves husky
   A 10 éves husky kan kutyát másfél év alatt háromszor műtötték a bal láb izomzatában agresszívan növekvő tumor miatt. A negyedszerre is kiújuló daganat már nem volt operálható, az amputáció látszott az egyetlen megoldásnak. Ekkor indult a Vetera-DDW-25 kezelés, melynek hatására a tumor növekedése megállt, majd a daganat zsugorodni kezdett. Az állat 3 évig jó életminőségben, fájdalmak nélkül élt, lábát tökéletesen használta.
  • 11 éves boxer
   A 11 éves boxer horpasztájékán izomban növekvő tumort diagnosztizáltak. Az állat – egészségi állapota miatt – nem volt altatható, műthető. A Vetera-DDW-25 kezelés megállította a daganat növekedését, majd mérete tapinthatóan zsugorodott. A kutya még két évig élt, az alapbetegségtől független szívelégtelenségben hunyt el.
 • Nyirokcsomó-daganat
  • 5 éves vizsla
   Az 5 éves vizsla két hónapja étvágytalan volt, állandó hasmenéssel küszködött, sokat fogyott. A vizsgálatok során T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a kutya bélműködése rendeződött, 1 évvel később is normál életminőségben élt.
  • 7 éves spániel
   A 7 éves spániel kan kutyát 2 hónapig kezelték torokgyulladás gyanújával a nyaki nyirokcsomók duzzanata és egyéb tünetek miatt. Állapota nem javult az antibiotikumok hatására, az ismételt vérvizsgálat, szövettani vizsgálat végül Hodgkin-kórt, rosszindulatú nyirokcsomó-daganatot állapított meg nála. Az állat 4 hónapig tartó Vetera-DDW-25 kezelése után a laboreredmények negatívak lettek, a kutya 13 évig élt.
  • 12 éves keverék kutya
   A 12 éves keverék kutya toroktáji nyirokcsomói háromszorosra duzzadtak, a szövettani vizsgálat nyirokcsomó-daganatot igazolt. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés hatására a megnagyobbodott nyirokcsomók normál méretűre zsugorodtak, az állat visszanyerte kondícióját.
 • Macskaleukózis
  • 9 éves macska
   Különleges jelentőségű annak a leukózisos cicának az esete, akinél először alkalmazták a csökkentett deutériumtartalmú víz hatóanyagot a klinikai kipróbálás fázisában. A 9 éves kandúrnál szövettanilag igazolták a leukózist, mely korábban gyógyíthatatlan betegségnek számított a macskák körében. A cica nagyon rossz általános állapotban került az állatkórházba, ezért először fecskendővel adagolták neki a készítményt, naponta 5 alkalommal, alkalmanként 10 ml-t. A kezelés hetedik napján az állat önállóan ivott, élénkebbé vált, néhány nap múlva pedig már táplálkozni is önállóan tudott. Három hét kórházi tartózkodás és kezelés után az állat megnagyobbodott nyirokcsomói tapinthatóak voltak ugyan, de egyéb klinikai tünetet nem mutatott. Hónapokkal később már a szövettani vizsgálat sem tudta visszaigazolni az alapbetegséget. A macska 10 éven túl is egészséges maradt, az utolsó információ szerint életkora a 20 évet is meghaladta. Az eset állatgyógyászati szaklapban került közlésre. (Kisállatorvoslás 3, 114-115, 1996)
  • 3 éves kandúr
   A 3 éves kandúr fogyni kezdett, keveset evett, elesetté vált. A vérvizsgálat leukózisvírus-fertőzést igazolt. A cica 4 hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után visszanyerte egészséges kondícióját, az ismételt vérvizsgálat is negatív eredményt mutatott.
  • 3 éves macska
   A 3 éves cica veszített súlyából, ingerlékennyé vált, szőre hullani kezdett, szokásai megváltoztak. A vérvizsgálat leukózist igazolt. A cica a másfél hónapos Vetera-DDW-25 kezelés hatására visszanyerte régi kondícióját, viselkedése nyugodtabb lett, az ismételt vérvizsgálatok a következő három évben végig negatív leukózisstátuszt mutattak.
  • 6 éves kandúr
   A 6 éves kandúr a konvencionális kezelés segítségével 1 éven át jó életminőségben élt leukózis fertőzéssel. Ezt követően állapota rohamosan romlani kezdett, lesoványodott, étvágytalanná vált. A Vetera-DDW-25 kezelés 3. hónapjára állapota látványosan javult, visszatért normális vitalitása. A vérvizsgálat – fél évvel később – vírusmentességet igazolt.
  • 7 éves nőstény macska
   A 7 éves nőstény házi macska nyirokcsomói testszerte diónyira nőttek leukózis fertőzés miatt. A cica fogyott, szőre hullásnak indult. Két hónappal a Vetera-DDW-25 kezelés kezdete után a nyirokcsomók visszafejlődtek, az állat élénkké vált, étvágya javult, visszanyerte kondícióját.
  • 11 éves nőstény macska
   A 11 éves nőstény cica fogyni kezdett, étvágytalanná, kedvetlenné vált. A vérvizsgálat leukózis fertőzöttséget igazolt. Másfél hónappal a Vetera-DDW-25 kezelést követően az állat étvágya visszatért, súlya gyarapodott, visszanyerte életkedvét. Fél évvel később az ismételt vérvizsgálat már vírusmentességet igazolt, a cica meggyógyult.
  • Testvércicák
   A család 3 testvércicája közül kettő soványodni kezdett, étvágytalanná vált. Kimutatták, hogy mindhárom cica fertőződött leukózis vírussal, ekkor indították a Vetera-DDW-25 kezelést. Három hónap múltán a két jobb kondícióban lévő cica meggyógyult, a leggyengébb, születésétől betegesebb cica a 4. hónapban elpusztult. A felgyógyult 2 cicatestvér az ismételt vérvizsgálat során is negatív teszteredményt mutatott.
 • Egyéb daganatos betegség
  • 7 éves keverék kutya, hónalji tumor
   A 7 éves nőstény keverék kutya bal első lábának hónaljában rosszindulatú tumor növekedett, a környező szöveteket is átszőtte. Másfél hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a daganat jól körültapintható lett, zsugorodott, így műtétileg eltávolíthatóvá vált. A betegség 1 éven túl sem újult ki.
  • 7 éves keverék kutya
   A 7 éves keverék szuka kutyánál a gazdája által későn felismert, már almányi méretű, széteső tumort diagnosztizáltak. A megfelelő sebkezelés mellett 2 hónapig alkalmazták a Vetera-DDW-25-öt. Két hónap kezelés után a daganat operálhatóvá vált, sikeresen el lehetett távolítani. A kutyánál a daganat ezt követően sem újult ki, 1 év múltán is tünetmentes volt.
  • 7 éves staffordshire kutya
   A 7 éves stafforshire kan kutya jobb első lábáról el kellett távolítani az egyik ujjat rosszindulatú tumor miatt, de a műtét helyén hamarosan ismét kiújult a daganat. Ekkor kezdték adagolni a Vetera-DDW-25 csökentett deutériumtartalmú állatgyógyászati készítményt. A két hónapos kezelés hatására a daganat visszahúzódott, majd teljesen elhalt. A kutya 2 év múltán is tünetmentes maradt.
  • 12 éves keverék kutya
   A 12 éves keverék nőstény kutya vitalitása hirtelen csökkenni kezdett. Sokat aludt, nem szívesen sétált. A vizsgálatok nem mutattak ki szervi elváltozást. Mivel a Vetera-DDW-25 csökkentett deutériumtartalmú készítmény kedvező hatással van a szervezet általános állapotára is, a gazdák – állatorvosi tanácsra – elkezdték itatni az állatot a Vetera-DDW-25-tel. A kezelés megkezdése után 3 héttel jelentős változáson ment át a kutya, ismét örömmel ment sétálni, felfutott a lépcsőn, étvágya, kondíciója is javult.
 • Egyéb betegségek
  • 1,5 éves buldog, tápanyag-allergia
   A másfél éves angol buldog tápanyag-allergiában szenvedett, még hipoallergén tápok adásával sem tudták orvosolni az állandó bőrpírt és viszketést. A Vetera-DDW-25 folyamatos, csökkentett dózisban történő alkalmazása mellett a tünetek teljesen megszűntek.
  • 5 éves berni pásztor, Lyme-kór
   Az 5 éves berni pásztorkutya zavartan viselkedett, bizonytalan mozgásszervi fájdalmakat jelzett. Lyme tesztje pozitív lett. A kapott antibiotikum kúrák csak átmeneti javulást hoztak, a betegség visszatért. Három hónapig tartó Vetera-DDW-25 kezelés hatására tünetei megszűntek.
  • 5 éves keverék szuka kutya, májelfajulás
   Az ötéves keverék szuka kutya rendszeresen hányt, szőre csapzottá vált. A szövettan és a vérvizsgálat ismeretlen eredetű májelfajulást mutatott. Három hónapos Vetera-DDW-25 kezelés után a kutya állapota rendeződött, étvágya visszatért, súlya gyarapodott. A 2 hónapos kúrák félévenkénti ismétlésével állapota 2 év múltán is változatlanul jó volt.
  • 6 éves angol kopó, pajzsmirigy-alulműködés
   A 6 éves angol kopó bőre kórosan sok faggyút termelt a pajzsmirigy alulműködése miatt, a probléma a hagyományos gyógyszerezés ellenére sem szűnt meg. A Vetera-DDW-25 folyamatos adagolása mellett a faggyútermelődés normalizálódott, az állat tünetmentessé vált.
  • 7 éves német juhászkutya, bélgyulladás
   A 7 éves németjuhász kan kutyánál folyamatos hasmenés alakult ki, amit idült bélgyulladás okozott. Az antibiotikumok, szteroidok, tápváltás csak átmeneti javulást eredményezett, a betegség mindig kiújult. Négy hónapig tartó Vetera-DDW-25 kezelés után tünetei megszűntek, majd a hagyományos kezelés, és a Vetera-DDW-25 kúra ismétlését követően az állat emésztése teljesen rendeződött.
  • 12 éves kutya, veseprobléma
   A 12 éves kutya vesefunkciói folyamatosan romlottak, a betegség hátterében nem daganatos betegség állt. A kutya állapota a vesekímélő diéta ellenére romlott, egyre soványabb lett, a vesefunkció is hanyatló tendenciát mutatott. A 4 hónapig tartó Vetera-DDW-25 kezelés látványos javulást eredményezett az állat állapotában.
  • 12 éves kutya, agyvérzés
   A 12 éves kutya agyvérzést kapott. Környezetének ingereire nem reagált, nem evett, nem ivott, körbe-körbe járt. Az orvosok egy hét elteltével lemondtak róla, mert semmilyen kezelésre nem reagált. Két hét Vetera-DDW-25 kezelés után a kutya kényszeres mozgása abbamaradt, figyelni kezdett környezetére, önállóan evett, ivott. Kisfokú mozgáskoordinációs zavar megmaradt nála, de az állat meggyógyult.
  • 15 éves perzsa macska, vesemedence-gyulladás
   A 15 éves perzsa macska vesemedence-gyulladást kapott, a hagyományos kezelés nem javított az állapotán. Négynapos Vetera-DDW-25 itatás után a cica étvágya visszatért, egy hónapos kezelés eredményeképpen a vesefunkció kielégítő értékeket mutatott, az állat kondíciója, életkedve javult.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesüljön aktuális akcióinkról, híreinkről!